Araç Muayenesi Tüvtürk

Just another Blogger Blog

Araç muayenesinde kontrol edilen noktalar ve sonuç


TÜVTURK’te araç muayenesi, elle tutulabilen gözle görülebilen ve ulaşılabilen aksamların muayene edilmesiyle gerçekleşir. Kapalı kutular içinde veya kaplamalar altında ulaşılamayan aksamlar kontrol edilmez. Gerekirse bu aksamların fonksiyon kontrolü yapılır.

1-Fren Tertibatı: Araç muayenesi ana başlıklarından biri olan ve ilk sırada yer alan fren tertibatının test edilmesi; trafikte seyreden her türlü araç ve yayalar için hayati önem taşır. Fren tertibatının periyodik aralıklarda kontrol edilmesi ve aşınan parçaların değiştirilmesi gerekir. Araç muayenesi açısından değerlendirildiği zaman önde fren pedalından başlayarak; mekanik, hareketli, sürtünen ve esneyen her aksam elle veya gözle kontrol edilir. İlgili mevzuat ve yönetmelikler çerçevesinde, fren test cihazı ile aynı aks üzerinde bulunan tekerleklerin fren kuvveti sapma yüzdesi ile toplam araç ağırlığına göre fren verim yüzdesi hesaplanır.

2-Direksiyon Sistemi: Araçların yol ve seyir kontrolüyle istenilen yöne yönlendirmesini sağlayan direksiyon sisteminin kontrollerinde; direksiyon simidinden başlayarak sırasıyla; direksiyon mili, direksiyon kutusu ve bağlantı elemanlarıyla sistemi tekerleklere bağlayan direksiyon rot kollarının boşluk ve sağlamlıkları; elle, gözle ve boşluk test cihazlarıyla kapsamlı olarak kontrolden geçirilir.

3-Görüş Şartları: Temiz ve yeterli görüş, araç kullanıcıları için maksimum yol ve sürüş güvenliği sağlar. Bu sebeple aracın tüm dış camları, cam yıkama tertibatları, cam silecekleri, iç ve dış görüş aynaları titizlikle kontrol edilir.

4-Aydınlatma Sistemi: Araçların gece ve kötü yol şartlarında güvenle seyredebilmeleri için aydınlatma sistemlerinin faal olması ve ayarlarının trafikte seyreden diğer araç sürücülerini rahatsız etmeyecek
şekilde yapılmış olması gerekmektedir. Bu sebeple tüm iç-dış aydınlatma, fren, gösterge, sinyal, geri vites, plaka ve sınır lambaları titizlikle kontrol edilir. Uzun-kısa ve sis farlarının yükseklik ayarları cihazlar vasıtasıyla test edilir.

5-Aks, Jant, Lastik ve Süspansiyon Sistemi: Araçların yol tutuşunda ve güvenli seyrinde yürüyen aksam ve süspansiyon elemanları özel bir göreve sahiptir. Yay, amortisör gibi süspansiyon elemanlarının, aracın jant, aks ve lastikleriyle tam uyumlu çalışması sürüş güvenliği açısından son derece önemlidir.

6-Şase ve Şase Bağlantı Parçaları: Araç gövdesinin sağlamlığı hem sürüş anında hem de olası bir kaza durumunda yolcular açısından büyük öneme sahiptir. Bunun yanında şaseye bağlanmış bir çok parçanın da sağlam ve çalışır durumda olması gerekmektedir. Bunlar; sürücü kabini ve araç gövdesi, bağlantıları, merdiven basamakları, koltuklar, alt taban, egzoz boruları, susturucular, yakıt tankı ve boruları, stepne ve taşıyıcısı, kapılar ve kapı kilitleri, yan ilave korumalar, çekici römork ve treyler çeki kaplini ile kaplin mekanizmalarının kontrolünü kapsar.

7-Diğer Donanımlar: Pasif güvenlik sistemlerinin en önemlilerinden biri emniyet kemeridir. Bir kaza esnasında emniyet kemeri takılı olan yolcunun diğer yolculara göre hayatta kalma şansı her zaman daha yüksektir. Bu sebeple ön ve arka emniyet kemerleri ve kilit karşılıklarının fonksiyonelliği titizlikle kontrol edilir. Bunların yanısıra yangın söndürme tüpü, üçgen ikaz reflektörü ve ilk yardım çantası da kontrol edilir.

8-Çevreye Zarar Verme: Trafikteki araçların oluşturduğu çevresel gürültüler ile yaydıkları egzoz gazları insan sağlığı açısından son derece zararlıdır. Bu sebeple İstasyonlarımızda gürültü seviyesi kontrolleri ile egzoz emisyon kontrolü gerçekleştirilecektir.

9-Yolcu Taşıyan Araçlar İçin: Toplu taşıma araçlarına yönelik olarak; koltuk düzenleri, iç aydınlatma lambaları, ısıtma sistemleri ve havalandırma sistemlerinin seyahat eden yolcuların gereksinimlerini karşılayacak şekilde olup olmadığı kontrol edilir.

10-Araç Tanımları: Trafikte seyreden araçların üzerinde taşıdıkları plaka, tanıtım numaraları ile ruhsat üzerindeki tescil ve trafik bilgileri birebir aynı olmak zorundadır.

MUAYENE SONUÇLARI

Kusursuz: Muayene edilen araçta herhangi bir eksikliğin bulunmaması halidir.
• Bu durumda aracın ön plakasına ve muayene raporuna muayenenin geçerlilik süresini içeren etiket yapıştırılır.
• Ruhsat onaylanır, hologram yapıştırılır ve bir sonraki muayene tarihi yazılır.
• Yetkili kişi tarafından detaylı muayene raporu verilir.
• Raporun muayene geçerlilik süresi boyunca saklanması gerekmektedir.
• Bir sonraki muayeneye raporla gelinmesi gerekmektedir.

Hafif Kusur: Aracın yapılan muayenesi sonrasında, yeniden muayenesine gerek duyulmayan bir eksikliğin bulunması halidir.
• Bu durumda araç muayeneden geçmiş sayılır. Aracın ön plakasına ve muayene raporuna muayenenin geçerlilik süresini içeren etiket yapıştırılır.
• Ruhsat onaylanır, hologram yapıştırılır ve bir sonraki muayene tarihi yazılır.
• Yetkili kişi tarafından detaylı muayene raporu verilir. Raporun muayene geçerlilik süresi boyunca saklanması gerekmektedir.
• Bir sonraki muayeneye raporla gelinmesi gerekmektedir.
• Raporda belirtilen eksikliklerin tamamlanması gerekmektedir.

Ağır Kusur: Aracın muayenesi sonucunda, tamirine ihtiyaç duyulacak derecede eksiklikler tespit edilmesi halidir. Bu eksikliklerin giderilerek bir ay içinde aracın yeniden muayeneye gelmesi gerekmektedir.
• Aracın muayene raporuna geçici kusurlu araç etiketi yapıştırılır.
• Bir ay içinde raporda bulunan kusurlar tamir ettirilir ve raporla birlikte aynı istasyona gelinir.
• Bir ay içinde gelen araçlarda bir muayene tekrarı ücretsizdir.

Emniyetsiz: Aracın; can ve mal emniyeti ile trafik güvenliği açısından tehlikeli olacak derecede kusurlarının, eksikliklerinin tespiti halidir.
• Aracın durumu en yakın trafik zabıtasına bildirilir.
• Aracın emniyetsiz olduğuna dair rapor verilir.
• Bir ay içinde raporda bulunan kusurlar tamir ettirilir ve raporla birlikte aynı istasyona gelinir.
• Bir ay içinde gelen araçlarda bir muayene tekrarı ücretsizdir.

Araç taşıt muayensinde bulunması gereken ekipmanlar

Tüm araçlar için:

• İlk yardım çantası: Traktörler, motosikletler ve motorlu bisikletler hariç tüm motorlu araçlarda en az 1 adet.

• Üçgen Reflektör: Motosikletler ve motorlu bisikletler hariç tüm motorlu araçlarda 2 adet.

• Yangın Söndürme Cihazı: Sayısı, cinsi ve kapasitesi araç sınıfına ve aracın kullanım amacına göre değişiklik gösterir.

• Stepne: Motosikletler ve lastik tekerlekli traktörler hariç bütün araçlar ile tarım orman römorkları da dahil olmak üzere tüm römorklarda her zaman kullanılabilir durumda bulundurulacaktır.



Araç sınıfına göre ek diğer zorunlu ekipmanlar:

• Taksi otomobiller: Her zaman kullanılır durumda taksimetre.

• Otobüs, kamyon ve çekiciler: 1 adet Engel işareti. (E veya e onaylı)

• Traktörler: Flaşörlü, yanıp sönen, sarı ışıklı, dönerli, uyarı lambası.

• Şehirlerarası yük veya yolcu nakliyatı yapan otobüs, kamyon ve çekiciler: Her zaman kullanılır durumda takograf.

• Römorklar (traktör römorkları dahil) ve kamyonlar: Uygun boyutlarda ve yeterli sayıda arka işaret levhası. (E veya e onaylı)

• Traktör römorkları: Azami hızı saatte 30 km’nin altında olanlarda 1 adet adet üçgen şeklinde arka işaret levhası. (E veya e onaylı)

• Karayolu Taşıma Yönetmeliğine göre yetki belgesi almış yolcu taşımacılığında kullanılan araçlar: Her 10 koltuk için en az 1 adet boyun korsesi.

Motosikletler ve motorlu bisikletler: Kask ve koruyucu gözlü

Antalya araç araba taşıt tüvtürk muayensi randevu adres bilgileri

Alanya İstasyonu

Manavgat İstasyonu

Yeşilbayır İstasyonu

Kumluca İstasyonu

Sütçüler İstasyonu


Detaylı bilgiler (Adres, Telefon, faks ve kroki) aşağıdadır.


Mobil Gezici İstasyon Programı


Antalya gezici mobil program gün zaman



Alanya İstasyonu

Adres:
Merkez Mah. Cevdet Atilla Cad. No.14 Alanya / Antalya



Tel: + 90 242 565 0290 - 91 - 92 Faks: + 90 242 565 02 44



Alanya Araç Muayene İstasyon Krokisi


Antalya alanya Araç Muayene İstasyon Krokisi




Manavgat İstasyonu

Adres:
Sanayi Mah. 2072 Sok. No.3 Manavgat / Antalya



Tel: + 90 242 778 1631 - 32 - 40 Faks: + 90 242 778 1644


Manavgat Araç Muayene İstasyon Krokisi:


antalya manavgat Araç Muayene İstasyon Krokisi




Yeşilbayır İstasyonu

Adres:
Hürriyet Mah. Akdeniz Bulvarı 165 Sok. No.151 Yeşilbayır / Antalya



Tel: + 90 242 443 1538 - 61 - 70 Faks: + 90 242 443 1579



Yeşilbayır Araç Muayene İstasyon Krokisi


antalya yeşilbayır Araç Muayene İstasyon Krokisi




Kumluca İstasyonu

Adres:
Belen Karadere Mah. No.18 Kumluca / Antalya



Tel: + 90 242 892 51 12 - 13 - 14 Faks: + 90 242 892 5115



Kumluca Araç Muayene İstasyon Krokisi:


antalya kumluca Araç Muayene İstasyon Krokisi




Sütçüler İstasyonu

Adres:
Baraj Mah. 5794 Sok. No.11 Sütçüler / Antalya



Tel: + 90 242 361 0608 - 19 - 20 - 76 - 77 Faks: + 90 242 361 0611



Sütçüler Araç Muayene İstasyon Krokisi


Antalya Kumluca Araç Muayene İstasyon Krokisi


antalya-araba-muayenesi, antalya taşıt muaynesi, antalya da firen muaynesi, antalya-fren-muayenesi, antalya-oto-muayne, antalya-tasit-muaynesi, antalya-tuvturk-randevu, muayene-istasyonlari ,tuvturk-antalya,tuv-turk-antalya

Adana araç taşıt araba muayne istasyonlari adres randevu bilgileri

Ceyhan İstasyonu

Seyhan İstasyonu

Kozan İstasyonu

Yüreğir İstasyonu


Detaylı bilgiler (Adres, Telefon, faks ve kroki) aşağıdadır.


Gezici İstasyon Programı


Adana Gezici İstasyon Programı Günleri


T.C. Ulaştırma Bakanlığı’nın denetimindeki uluslararası standartlara sahip gezici muayene istasyonlarından yukarıda belirtilen haftalarda en az 1 gün süre ile hizmet alabilirsiniz.



Muayene sonucunda aracınız için ağır kusurlu yada emniyetsiz raporu düzenlenmesi halinde, 1 ay içinde gerekli tamiratı yaptırıp gezici istasyonunda veya merkez istasyonunda ücretsiz muayene tekrarı yaptırarak muayenenizi tamamlayabilirsiniz.



Gezici istasyonlarında ağır vasıtalar (3.5 ton üzeri) hariç tüm motorlu ve motorsuz araçlar için muayene hizmeti verilmekte olup, ilçenizdeki muayene yeri ve günü ile ilgili detaylı bilgiyi merkez istasyonunun + 90 322 611 54 01-02-03 no’lu telefonundan alabilirsiniz.


Ceyhan İstasyonu

Adres:
Özdemir Sabancı Bulvarı Aytemuroğlu Mah. No.21/8 Ceyhan / Adana



Tel: + 90 322 611 54 01-02-03 Faks: + 90 322 611 54 08



Adana Ceyhan Araç Muayene istasyon krokisi




Seyhan İstasyonu

Adres:
Batı Otoyolu Bulvarı Mekan Mah. No.37/20 Küçükdikili / Adana



Tel: + 90 322 485 54 58-47-51 Faks: + 90 322 485 54 75

Adana Ceyhan Araç Muayene İstasyon krokisi




Kozan İstasyonu

Adres:
Adana Yolu üstü Şevkiye Mah. Sanayi Sitesi Karşısı No.283 Kozan / Adana



Tel: + 90 322 515 94 35-36-37 Faks: + 90 322 515 94 39


Adana Kozan Araç Muayene İstasyon krokisi



Yüreğir İstasyonu

Adres:
Levent Mah. 1793 Sok. No.1 Yüreğir / Adana



Tel: + 90 322 346 60 20-21-23 Faks: + 90 322 364 60 24

Adana Yüreğir araç muayene istasyon krokisi

izmir araç muayenesi istasyonları adres randevu bilgileri

Aliağa İstasyonu

Bergama İstasyonu

Bornova İstasyonu

Çiğli İstasyonu

Ödemiş İstasyonu

Tire İstasyonu

Torbalı İstasyonu


Detaylı bilgiler (Adres, Telefon, faks ve kroki) aşağıdadır.


Çiğli’de bulunan istasyon, binek, hafif ticari ve motosiklet gibi hafif araç sahipleri için tasarlandığından, bu istasyonda otobüs ve kamyon gibi ağır vasıtalar muayene edilmemekte, izmir de bulunan diğer istasyonlarda ise tüm araç tiplerine hizmet verilmektedir. Cumartesi günleri de açık olacak olan TÜVTURK Araç Muayene İstasyonları 08.30 ile 17.30 saatleri arasında hizmet verecek, araç kabulü ise 16.30’a kadar yapılmaktadır.


Aliağa İstasyonu

Adres:
Yeni Sanayi Sitesi 1248 Sok. No.4 Karaktepe Mevkii Samurlu Köyü Aliağa - İZMİR



Tel: + 90 232 618 00 14 - 24 - 34 Faks: + 90 232 618 00 40



Aliağa Araç Muayene İstasyon Krokisi


Aliağa izmir Araç Muayene İstasyon Krokisi




Bergama İstasyonu

Adres:
DSİ Cad. No.1 İslamsaray Mah. Bergama - İZMİR



Tel: + 90 232 632 16 00 - 95 22 Faks: + 90 232 631 38 83



Bergama Araç Muayene İstasyon Krokisi:


Bergama izmir Araç Muayene İstasyon Krokisi



Bornova İstasyonu

Adres:
Evka 3 Mah. 129/23 Sok. No.7 Bornova - İZMİR



Tel: + 90 232 375 82 41 - 86 22 - 82 37 - 84 01 Faks: + 90 232 375 94 96



Bornova Araç Muayene İstasyon Krokisi


Bornova izmir araç muayene istasyon krokisi





Çiğli İstasyonu

Adres:
1671 Sok. No. 1002 Balatçık Çiğli - İZMİR



Tel: + 90 232 386 40 80 - 41 84 - 42 62 - 43 31 Faks: + 90 232 386 48 68



*Bu istasyonda Ağır Vasıta harici araçlara hizmet verilmektedir.

Çiğli Araç Muayene İstasyon Krokisi


Çiğli izmir araç muayene istasyon krokisi




Ödemiş İstasyonu

Adres:
1341 Sok. Zafer Mah. No.1 Ödemiş - İZMİR



Tel: + 90 232 545 56 19 - 52 19 - 95 51 Faks: + 90 232 545 31 52



Ödemiş Araç Muayene İstasyon Krokisi:


Odemiş izmir araç muayene istasyon krokisi




Tire İstasyonu

Adres:
Manavgölü Küme Evler Cad. No.23/1 Tire - İZMİR



Tel: + 90 232 511 19 40 - 41 - 42 Faks: + 90 232 511 19 44



Tire Araç Muayene İstasyon Krokisi


Tire izmir araç muayene istasyon krokisi



Torbalı İstasyonu

Adres:
İzmir Aydın Asfaltı Üzeri Çapak Mah. No.53 Torbalı - İZMİR



Tel: + 90 232 853 22 04 - 08 - 63 Faks: + 90 232 853 13 02



Torbalı Araç Muayene İstasyon Krokisi


Torbalı izmir araç muayene istasyon krokisi


istanbul araç muayene istasyonları adres bilgileri

Detaylı bilgiler (Adres, Telefon, faks ve KROKİ ) aşağıdadır.


İstanbul’daki oniki sabit istasyona ek olarak 1 gezici araç muayene istasyon da hizmette bulunacaktır. Bu istasyon Adalar, Bağcılar, Bahçelievler, Bakırköy, Bayrampaşa, Beşiktaş, Beykoz, Beyoğlu, Eminönü, Esenler, Eyüp, Fatih, Güngören, Kadıköy, Kağıthane, Kartal, Küçükçekmece, Maltepe, Sarıyer, Şişli, Avcılar, Üsküdar ve Zeytinburnu gibi çevre ilçelere hizmet götürecektir. İstanbul’da günde yaklaşık 3300 adet araca hizmet verileceği tahmin edilmektedir.


Çatalca Merkez İstasyonu

Adres:
Merkez Mah. Güney Girişi Cad. No.16 Muratbey - Çatalca / İSTANBUL



Tel: + 90 212 887 1264 - 1805 - 1132 Faks: + 90 212 887 1203



Çatalca Araç Muayene İstasyonu Krokisi


Çatalca Araç Muayene İstasyon Krokisi




Dudullu Merkez İstasyonu

Adres:
Karadudullu Mah. Nato Yolu Cad. Gökkuşağı Sok. No.261 Ümraniye / İSTANBUL



Tel: + 90 216 526 5772 - 74 Faks: + 90 216 526 5778



İş Ortağı: TÜVTURK İstanbul Taşıt Muayene İstasyonları İşletim Anonim Şirketi


Dudullu Araç Muayene İstasyonu Krokisi




Dudullu Araç Muayene İstasyon Krokisi




Esenyurt Merkez İstasyonu

Adres:
Namık Kemal Mah. Adile Naşit Bul. No.31-33 Esenyurt / İSTANBUL



Tel: + 90 212 596 1517 - 1571 - 1717 Faks: + 90 212 596 9949



İş Ortağı: TÜVTURK İstanbul Taşıt Muayene İstasyonları İşletim Anonim Şirketi


Esenyurt Araç Muayene İstasyonu Krokisi




Esenyurt Araç Muayene İstasyon Krokisi




Hadımköy Merkez İstasyonu

Adres:
2.Kısım Mah. Mercedes Cad. No.7 Bahçeşehir / Büyükçekmece İSTANBUL



Tel: + 90 212 858 0346 - 1291 - 1383 Faks: + 90 212 858 1955



İş Ortağı: TÜVTURK İstanbul Taşıt Muayene İstasyonları İşletim Anonim Şirketi

Hadımköy Araç Muayene İstasyonu Krokisi


Hadımköy Araç Muayene İstasyon Krokisi




Haraççı Merkez İstasyonu

Adres:
Çilingir Mah. Çırçır Küme Evleri Sok. No 16 Gaziosmanpaşa / İSTANBUL



Tel: + 90 212 683 2362 Faks: + 90 212 683 2363



İş Ortağı: TÜVTURK İstanbul Taşıt Muayene İstasyonları İşletim Anonim Şirketi


Araç Muayene İstasyonu Krokisi


Haracci Araç Muayene İstasyon Krokisi




Kavaklı Merkez İstasyonu

Adres:
Cumhuriyet Mah. Selanik Cad. No.21 Kavaklı Silivri / İSTANBUL



Tel: + 90 212 723 7332 - 33 - 35 Faks: + 90 212 723 7338



İş Ortağı: TÜVTURK İstanbul Taşıt Muayene İstasyonları İşletim Anonim Şirketi

Kavaklı Araç Muayene İstasyonu Krokisi


Kavakli - İstanbul Arac Muayene İstasyon Krokisi




Mimarsinan Merkez İstasyonu

Adres:
Muratçeşme Mah. 431 Sok. No.6 Büyükçekmece / İSTANBUL



Tel: + 90 212 861 0660 - 1277 - 1341 Faks: + 90 212 861 5074



İş Ortağı: TÜVTURK İstanbul Taşıt Muayene İstasyonları İşletim Anonim Şirketi

Mimarsinan Araç Muayene İstasyonu Krokisi:


Mimarsinan İstanbul Araç Muayene İstasyon Krokisi




Orhanlı Merkez İstasyonu

Adres:
Fatih Mah. Ankara Cad. No.5 Tuzla / İSTANBUL



Tel: + 90 216 482 8758 - 8769 - 8853 Faks: + 90 216 482 9297



İş Ortağı: TÜVTURK İstanbul Taşıt Muayene İstasyonları İşletim Anonim Şirketi

Orhanlı Araç Muayene İstasyonu Krokisi


Orhanlı İstanbul Araç Muayene İstasyon Krokisi




Pendik Merkez İstasyonu

Adres:
Güllübağlar Mah. Okul Sok. No.8 Pendik / İSTANBUL



Tel: + 90 216 583 1123 - 1124 Faks: + 90 216 583 1122



İş Ortağı: TÜVTURK İstanbul Taşıt Muayene İstasyonları İşletim Anonim Şirketi




Pendik Araç Muayene İstasyonu Krokisi


Pendik istanbul araç muayene istasyon krokisi




Silivri Merkez İstasyonu

Adres:
Alipaşa Mah. Sanayi 10 Sok. No.3 Silivri / İSTANBUL



Tel: + 90 212 716 5324 - 25 - 26 Faks: + 90 212 716 53 29



İş Ortağı: TÜVTURK İstanbul Taşıt Muayene İstasyonları İşletim Anonim Şirketi

Silivri Araç Muayene İstasyonu Krokisi


Silivri İstanbul Araç Muayene İstasyon Krokisi




Sultanbeyli Merkez İstasyonu

Adres:
Fatih Bulvarı Ilıca Sok. No.2 Sultanbeyli / İSTANBUL



Tel: + 90 216 498 9007 - 30 Faks: + 90 216 398 7075



İş Ortağı: TÜVTURK İstanbul Taşıt Muayene İstasyonları İşletim Anonim Şirketi




Sultanbeyli Araç Muayene İstasyonu Krokisi


Sultanbeyli İstanbul Araç Muayene İstasyon Krokisi




Şile Merkez İstasyonu

Adres:
Balibey Mah. Okyanus Sok. No.7 Şile / İSTANBUL



Tel: + 90 216 739 5821 - 5534 - 5859 Faks: + 90 216 739 5754



İş Ortağı: TÜVTURK İstanbul Taşıt Muayene İstasyonları İşletim Anonim Şirketi




Şile Araç Muayene İstasyonu Krokisi


Şile İstanbul araç muayene istasyon krokisi


Ankara araç muayenesi istasyonları adresi

Akyurt İstasyonu

Beypazarı İstasyonu

Gölbaşı İstasyonu

İstanbul Yolu İstasyonu

İvedik İstasyonu

Polatlı İstasyonu

Şerefli Koçhisar Araç Muayene İstasyonu


Detaylı bilgiler (Adres, Telefon, faks ve kroki) aşağıdadır.


Ankara’daki 7 sabit istasyona ek olarak bir gezici araç muayene istasyonu da hizmet verecek ve bu gezici istasyon Nallıhan, Elmadağ, Çamlıdere, Çubuk, Bala, Ayaş, Evren, Kalecik, K.Hamam, Kazan, Haymana ve Güdül gibi çevre ilçelere hizmet götürecektir. Ankara'da günde yaklaşık 900 araca hizmet verilmesi planlanmaktadır.



Akyurt İstasyonu

Adres:
Balıkhisar Mah. Çankırı Bul. 101. Sok. No.99 Akyurt / Ankara



Tel: + 90 312 847 5600 - 01 Faks: + 90 312 847 5602



Akyurt Araç Muayene İstasyon Krokisi


Akyurt Ankara Araç Muayene İstasyon Krokisi




Beypazarı İstasyonu

Adres:
Ayvaışık Mah. 1808 Ada 1 Parsel Beypazarı / Ankara



Tel: + 90 312 761 1632 - 1477 Faks: + 90 312 761 1376



Beypazarı Araç Muayene İstasyon Krokisi:


Beypazarı Ankara Araç Muayene İstasyon Krokisi




Gölbaşı İstasyonu

Adres:
Oğulbey Mah. 112981 Ada 1 Parsel Gölbaşı / Ankara



Tel: + 90 312 615 5197 - 5030 Faks: + 90 312 615 5210



Gölbaşı Araç Muayene İstasyon Krokisi


Gölbaşı Ankara Araç Muayene İstasyon Krokisi




İstanbul Yolu İstasyonu

Adres:
Şehit Osman Avcı Mah. Malazgirt Cad. 23. Sok. No.11 Etimesgut / Ankara



Tel: + 90 312 281 3501 - 02 Faks: + 90 312 281 3510



İstanbul Yolu Araç Muayene İstasyon Krokisi:


İstanbul Yolu Ankara Araç Muayene İstasyon Krokisi




İvedik İstasyonu

Adres:
İvedik Mah. 1502 Cad. 99. Sok. No.9 Yenimahalle / Ankara



Tel: + 90 312 336 3241 - 42 Faks: + 90 312 336 3262



İvedik Araç Muayene İstasyon Krokisi


İvedik Ankara Araç Muayene İstasyon Krokisi




Polatlı İstasyonu

Adres:
Üçpınar Mah. Devlet Karayolu Üzeri Polatlı / Ankara



Tel: + 90 312 621 3259 - 60 Faks: + 90 312 621 3169



Polatlı Araç Muayene İstasyon Krokisi


Polatlı Ankara Araç Muayene İstasyon Krokisi




Şerefli Koçhisar İstasyonu

Adres:
Şeyh Kuyusu Mah. E-90 Karayolu No.7 Şereflikoçhisar / Ankara



Tel: + 90 312 687 9981 - 82 Faks: + 90 312 687 9983


Şerefli Koçhisar Araç Muayene İstasyon Krokisi


Şereflikoşhisar Ankara Araç Muayene İstasyon Krokisi


bursa araç muayene istasyonları

Bursa Merkez (Kestel) İstasyonu

Bursa Orhangazi İstasyonu

Bursa İnegöl İstasyonu

Bursa M.Kemalpaşa İstasyonu

Bursa Gemlik İstasyonu

Bursa Karacabey İstasyonu


Detaylı bilgiler (Adres, Telefon, faks ve kroki) aşağıdadır.


Bursa Merkez İstasyonu

Adres:
Ahmet Vefik Paşa Mah. Çavuşoğlu Sok. No.8 Kestel / BURSA



Tel: + 90 224 372 2451 - 2452 - 3355 Faks: + 90 224 372 2500



Bursa Merkez (Kestel) Araç Muayene İstasyonu Krokisi


Bursa Kestel Araç Muayene İstasyon Krokisi




Orhangazi Merkez İstasyonu

Adres:
Muradiye Mah. Süpürgelik Mevkii Sok. No.36 Orhangazi / BURSA



Tel: + 90 224 572 2205 - 36 - 46 Faks: + 90 224 573 2233



Orhangazi / Bursa Araç Muayene İstasyonu Krokisi


Bursa Orhangazi Araç Muayene İstasyon Krokisi




İnegöl İstasyonu

Adres:
Huzur Mah. Fatih Sultan Mehmet Bulvarı No.11 İnegöl / BURSA



Tel: + 90 224 714 1424 - 1716 Faks: + 90 224 714 0333



İnegöl / Bursa Araç Muayene İstasyonu Krokisi


Bursa İnegöl Araç Muayene İstasyon Krokisi




Mustafakemalpaşa İstasyonu

Adres:
Atalar Mah. Balıkesir Cad. No.83 Tatkavaklı - Mustafakemalpaşa / BURSA



Tel: + 90 224 636 6449 - 50 - 51 - 52 Faks: + 90 224 636 6434



Mustafa Kemalpaşa / Bursa Araç Muayene İstasyonu Krokisi


Bursa Mustafa kemal paşa Araç Muayene İstasyon Krokisi



Gemlik İstasyonu

Adres:
Parsbey Mah. Yalova Yolu Cad. No.76 Umurbey - Gemlik / BURSA



Tel: + 90 224 512 1578 - 79 - 80 Faks: + 90 224 512 1555



Gemlik / Bursa Araç Muayene İstasyonu Krokisi


Bursa Gemlik Araç Muayene İstasyon Krokisi



Karacabey İstasyonu

Adres:
Canbalı Mah. Çakıllı Kuyu Mevkii Küme Evler No.36 Karacabey / BURSA



Tel: + 90 224 671 8303 - 07 - 91 - 94 Faks: + 90 224 671 8395



Karacabey / Bursa Araç Muayene İstasyonu Krokisi


Bursa Karacabey Araç Muayene İstasyon Krokisi


TÜV-SUD Bursa Taşıt Muayene İstasyonları İşletmesi iş ortağıdır.

Ehliyet ceza puanı sorgulama

Acaba sürücü belgenizde ceza puanınız kaç bunu öğrenmek için burdan tıklayarak bilgilerinizi girip kontrol edebilirsiniz.

Ara plakası ile bilgileri sorgulama

Araç plakasını girerek bilgilerini sorgulayın

Burdan linke tıklayarak aşağıda yazan bilgileri öğrenebilirsiniz


Plakası:

Markası:

Modeli:

Sahip Belge Tarihi:

Tescil Birimi:

Renk 1:

Renk 2:
-
Cinsi:

Çalıntı Mı:

Hak Mahrumiyeti:

2009 Araç muayenesi fiyatları

Teknik Muayene Harç Tutarları:
Yapılan düzenleme ile 01/01/2009 tarihinden itibaren Karayolları Genel Müdürlüğüne ait trafik muayene istasyonlarınca yapılacak araç muayenelerinde alınacak Teknik Muayene Harç tutarları:
a- Otobüs, kamyon, çekici ve tanker için
165.20 TL.
b- Otomobil, minibüs, kamyonet, özel amaçlı taşıt, arazi taşıtı, römork ve yarı römork için
123.90 TL.
c- Traktör (römorklu ve römorksuz), motosiklet,
motorlu bisiklet için
63.70 TL.
olarak uygulanacaktır.Diğer taraftan, 2918 sayılı Kanunun 35 inci maddesinin 2 nci fıkrasında yer alan "Muayene süresi geçirilen her ay için muayene ücreti, yetki verilen gerçek veya tüzelkişi ya da alt işleticiler tarafından, % 5 fazlası ile tahsil edilir. Ay kesirleri tam ay olarak hesap edilir." hükmü vergi dairelerince yapılacak harç tahsilatı sırasında dikkate alınmayacaktır.
Duyurulur.

tüvtürk online muayene randevu

Adana, Ankara, Antalya, Balıkesir, Bolu, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İçel, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Sakarya, Sivas, Şanlıurfa ve Trabzon illerinin merkez istasyonlarında randevu hizmeti verilmektedir.İstasyonlarımız hem randevulu hem de randevusuz olarak hizmet vermektedir.Randevunuzu websitemizdeki “Randevu İçin Tıklayınız” butonuna tıkladığınızda açılan rezervasyon sistemimizden ya da 0212 - 444 80 08 no’lu TÜVTURK Çağrı Merkezinden alabilirsiniz. Randevu sisteminin direkt internet adresi ise https://reservation.tuvturk.com.tr/ 'dir.Randevu için verilen saat, 1 saatlik araç kabul aralığının başlangıcıdır. Örneğin saat 09:00’da randevusu olan araçların kabul işlemleri 09:00-10:00 saatleri arasında yapılmaktadır.Randevular şimdilik en fazla 15 gün ilerisine kadar verilmektedir.

Randevu icin gerekli bilgiler

Randevu için gerekli bilgiler
Adana, Ankara, Antalya, Balıkesir, Bolu, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İçel, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Sakarya, Sivas, Şanlıurfa ve Trabzon illerinin merkez istasyonlarında randevu hizmeti verilmektedir.
İstasyonlarımız hem randevulu hem de randevusuz olarak hizmet vermektedir.
Randevunuzu websitemizdeki “Randevu İçin Tıklayınız” butonuna tıkladığınızda açılan rezervasyon sistemimizden ya da 0212 - 444 80 08 no’lu TÜVTURK Çağrı Merkezinden alabilirsiniz. Randevu sisteminin direkt internet adresi ise https://reservation.tuvturk.com.tr/ 'dir.
Randevu için verilen saat, 1 saatlik araç kabul aralığının başlangıcıdır. Örneğin saat 09:00’da randevusu olan araçların kabul işlemleri 09:00-10:00 saatleri arasında yapılmaktadır.
Randevular şimdilik en fazla 15 gün ilerisine kadar verilmektedir.
Randevu kuralları (Lütfen Dikkatli Okuyunuz!)
Randevular seçilecek istasyon ve tarihte, uygun bir saat aralığında, plaka bazında alınabilir. Aynı güne randevu verilmemektedir.
Plaka ile birlikte araç tescil belgesindeki seri numarasının da uyumu kontrol edilmekte ve eşleşme durumunda randevu verilmektedir. Bu eşleştirme T.C. Ulaştırma Bakanlığı Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü bilgisayar sistemi üzerinden yapılmaktadır. Bu nedenle randevu alma işlemi sırasında trafik tescil belgeniz yanınızda olmalıdır.
Randevu aldığınız saat aralığından 10 dakika öncesinde istasyonda olunması gerekmektedir. Gecikme 15 dakikayı geçerse, randevu iptal edilecektir.
Randevu için istasyona gelindiğinde, istasyon resepsiyon alanındaki sıra cihazına plakanın girilmesi ile randevulu sıra no’su alınmalı ve bu sıra istasyondaki sıra ekranlarından takip edilmelidir.
Ayrıca;
1 yıl içinde aynı plakanın randevusu 2 kere iptal edilirse 1 yıl içinde yeni bir randevu verilememektedir.
Randevu gününden önce randevu yeri ve zamanını değiştirmek mümkündür. Ancak bu işlem de 1 yıl içinde en fazla 2 kez yapılmakta, aynı plakaya 3. kez değişiklik ve veya yeni randevu imkanı tanınmamaktadır. Değişiklik ya da iptaller şu anda sadece çağrı merkezimizden yapılabilmektedir.
Bu kısıtlar rezervasyon sisteminin amaç dışı kötü kullanımını engellemek ve amaç dışı kullanımlar nedeni ile oluşabilecek rezervasyon kapasite ve hizmet problemlerinin önüne geçme amaçlıdır.
Randevunun gerçekleşeceği gün içinde iptal ya da değişiklik yapılamamaktadır.
Bir plaka için alınan randevu başka bir plaka ile değiştirilememektedir.
Muayene işlemlerine başlanabilmesi için, araç ruhsatınızın (trafik ve tescil belgeleri), geçerli bir trafik sigortanızın, LPG’li araçlar için bir aylık gaz sızdırmazlık test raporunuzun yanınızda olması, ayrıca vergi ve trafik cezası borcunuzun olmaması gerekmektedir. Araç trafik belgesinde muayene onayının yapılacağı boş alanın olması gerekmektedir. Bu evraklarda eksiklik olması durumunda, aracınızın muayene işlemleri başlatılamaz ve randevunuz iptal olur.

Arac Muayenesi yaptiracaklar bunlara dikkat etsinler

Ulaştırma Bakanlığına bağlı Kara Ulaştırması Genel Müdürü Talat Aydın, Tüvtürk araç muayene istasyonlarında muayenesi yapılan 206 bin 693 araçtan 93 bin 210'unun muayenesinin ilk seferinde onaylanmadığını, 11 bin 612 aracın ise “emniyetsiz” bulunduğunu belirtti.
Aydın, bu yılın başından itibaren Türkiye genelinde Tüvtürk'e ait 42 ilde 97 sabit ve 40 seyyar muayene istasyonunun hizmete girdiğini söyledi. İşleticilerin tüm illerde 189 araç muayene istasyonunun en geç Şubat 2009'da hizmete açması gerektiğini ifade eden Aydın, projenin bu yılın Kasım ayında tamamlanmasını planladıklarını anlattı.
Eski sistemde muayeneler gözle yapılırken, şimdi tüm testlerin cihazlar ile gerçekleştirildiğini vurgulayarak, şunları söyledi:
“Eskiden araçlarda bulunan kusurlara ilişkin bir kayıt tutulmazken, şimdi tüm araçlarda tespit edilen kusurlar kayıt altına alınmakta ve elektronik ortamda Ulaştırma Bakanlığına aktarılmaktadır. Böylece, birkaç yıl sonra ülkemizdeki araçların modellerine, cinslerini, kullanım amaçlarına göre teknik olarak değerlendirmesinin yapılabileceği büyük bir veritabanı oluşacaktır. Bu veriler araç imalatçıları için de kaynak oluşturabilecektir. Eskiden vatandaşın sadece ruhsatına bir kaşe basılmak ve zaman zaman da plakaya muayene etiketi yapıştırılmak sureti ile muayene onaylanırken, bugün vatandaşa detaylı bilgiler içeren bir muayene raporu sunulmaktadır. Bu raporda, araçla ilgili tüm bilgiler ve muayene sonuçları yer almaktadır.”
10 TÜR KONTROL
Yapılan muayeneler sırasında, kaportadaki trafikteki can ve mal güvenliğini tehdit etmeyecek ve ilgili yönetmeliklerle çelişmeyecek kadar küçük çizik ve göçüklerin incelenmediğini dile getiren Aydın, “Muayene istasyonlarında yapılan kontrolleri fren tertibatı, direksiyon sistemi, görüş şartları, aydınlatma sistemi, aks-jant-lastik ve süspansiyon sistemi, şase ve şase bağlantı parçaları, gürültü kirliliği için gerekli kontroller, yolcu taşıyan araçlar için gerekli ek kontroller, araç tanımları ile ilgili kontroller ve diğer donanımlar olmak üzere 10 bölümden oluşuyor” dedi.
“YÜZDE 45'İ İLK MUAYENEDE ONAYLANMADI”
Bugüne kadar hizmete açılan Tüvtürk araç muayene istasyonlarında yapılan muayenelere ilişkin bilgi veren Aydın şunları kaydetti:
“Tüvtürk araç muayene istasyonlarında muayenesi yapılan 206 bin 693 araçtan yaklaşık yüzde 45'inin yani 93 bin 210'unun muayenesi ilk seferinde onaylanmadı. Muayenesi yapılan araçlardan 16 bin 418'inde kusur tespit edilmezken, 130 bin 792 araçta hafif kusur, 101 bin 871 araçta ağır kusur tespit edildi. Muayenelerde 11 bin 612 araç 'emniyetsiz' bulundu.
“Araç muayenelerinde en sık tespit edilen kusur kısa farların ayarınını çok yüksek, düşük ya da yönünün hatalı olmasıyla ilgili” diyen Aydın'ın verdiği bilgilere göre araçlarda saptanan kusur türleri şöyle:
HAFİF KUSUR
Kısa hüzmeli far ayarı çok yüksek/düşük, yönü hatalı 232877 Motor yağ kaçakları 86166 Şanzıman yağ kaçakları 53938 Plaka aydınlatma lambaları fonksiyonunu yerine getirmiyor/montaj pozisyonu hatalı 46886 Akü bağlantısı artı kutup başı üzerinde koruma kapağı yok 34405 İlk yardım çantası hasarlı/içindekiler eksik 32696 Sis farı ayar/yön 31006 Görüş oldukça sınırlı/aksesuar var/etiketler/yapıştırma etiketler/folyolar vb. var 24875 El freni tek taraflı 24674
AĞIR KUSUR
Uzun hüzmeli far ayarı çok yüksek/düşük, yönü hatalı 39452 Arka servis freni fren etkisi farkı kabul edilebilir düzeyde değil (%30'dan daha büyük) 23903 Yangın söndürme tüpü yok/eksik 17550 Sol/sağ ön fren hortumları hasarlı 17066 Fren lambaları kısmen yanmıyor/pozisyonu hatalı 13137 İlk yardım çantası yok 12838 El freni frenleme etkisi yeterli değil 11832 Park lambaları yok/bazıları yanmıyor 11231 Cam yıkama sistemi çalışmıyor 9271
EMNİYETSİZ
Araç şasi numarası yanlış/tam değil 8479 Araç şasi numarası orijinal değil/yok/okunmuyor 1046 Fren asgari frenlemeye ulaşılamıyor 451 Ön fren kampanaları/diskleri ovallik var/yanal kalınlık çok az/salgılı, aşınma sınırına ulaşmış/kırılma/kırılma tehlikesi 156 Arka fren kampanaları/diskleri ovallik var/yanal kalınlık çok az/salgılı, aşınma sınırına ulaşmış/kırılma/kırılma tehlikesi 61 Arka aks salıncağı bükülmüş/çatlak/kırık/korozyona uğramış 39 Römork freni etkisi yok 6 Direksiyon tutukluk yapıyor 4 Çekici araçlarda kopma emniyeti yay kurmalı (el freni) kombi silindirin havası boşalıyor 2
Periyodik muayede aracın yolda seyir güvenliğine uygunluğunun incelendiğini anlatan Aydın, araçların alındığı tarihten itibaren düzenli bakım görmeleri durumunda çok uzun yıllar seyir güvenliğine tehdit oluşturmayacaklarını belirtti. Aydın, “İstasyonlarda ilk muayenede kusursuz raporu alan 1952 model aracın yanı sıra, 1970'li yıllara ait bir çok araç kusursuz olarak geçmiştir” dedi.
İstasyonlarda yapılan muayenelerin AB standartlarına uygun olduğunu ifade eden Aydın vatandaşların araç muayenelerini sadece yasal zorunluluk olduğu için değil, trafikte seyreden herkesin can güvenliği için yaptırmaları gerektiğini de kaydetti.
KUZEY GÜNEY AYRIMI
Tüvtürk ile imzalanan imtiyaz sözleşmesine göre kuzey illerde yaşayan bir vatandaşın araç muayenesini güney illerinde yaptıramadığının anlatan Aydın, aracın muayenisini trafik tescilinin yapıldığı bölgede yaptırma zorunluluğunun kaldırılması için yeni düzenlemeler yaptıklarını söyledi. Aydın, “İstanbul plakalı bir araç kullanan ve örneğin Urfa'da görev yapan bir memurun, araç muayenesini yaptırmak için kuzey illere gitmesi gerekiyordu. Çok büyük sıkıntılar yaşanıyordu. taraflar olarak bir araya geldik ve imtiyaz sözleşmesinde düzenlemeyi yaptık. Düzenlemenin Danıştay'ın onayının ardından Ekim ayı içinde hayata geçirmeyi planlıyoruz” diye konuştu

Labels