Araç Muayenesi Tüvtürk

Just another Blogger Blog

Randevu icin gerekli bilgiler

Randevu için gerekli bilgiler
Adana, Ankara, Antalya, Balıkesir, Bolu, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İçel, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Sakarya, Sivas, Şanlıurfa ve Trabzon illerinin merkez istasyonlarında randevu hizmeti verilmektedir.
İstasyonlarımız hem randevulu hem de randevusuz olarak hizmet vermektedir.
Randevunuzu websitemizdeki “Randevu İçin Tıklayınız” butonuna tıkladığınızda açılan rezervasyon sistemimizden ya da 0212 - 444 80 08 no’lu TÜVTURK Çağrı Merkezinden alabilirsiniz. Randevu sisteminin direkt internet adresi ise https://reservation.tuvturk.com.tr/ 'dir.
Randevu için verilen saat, 1 saatlik araç kabul aralığının başlangıcıdır. Örneğin saat 09:00’da randevusu olan araçların kabul işlemleri 09:00-10:00 saatleri arasında yapılmaktadır.
Randevular şimdilik en fazla 15 gün ilerisine kadar verilmektedir.
Randevu kuralları (Lütfen Dikkatli Okuyunuz!)
Randevular seçilecek istasyon ve tarihte, uygun bir saat aralığında, plaka bazında alınabilir. Aynı güne randevu verilmemektedir.
Plaka ile birlikte araç tescil belgesindeki seri numarasının da uyumu kontrol edilmekte ve eşleşme durumunda randevu verilmektedir. Bu eşleştirme T.C. Ulaştırma Bakanlığı Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü bilgisayar sistemi üzerinden yapılmaktadır. Bu nedenle randevu alma işlemi sırasında trafik tescil belgeniz yanınızda olmalıdır.
Randevu aldığınız saat aralığından 10 dakika öncesinde istasyonda olunması gerekmektedir. Gecikme 15 dakikayı geçerse, randevu iptal edilecektir.
Randevu için istasyona gelindiğinde, istasyon resepsiyon alanındaki sıra cihazına plakanın girilmesi ile randevulu sıra no’su alınmalı ve bu sıra istasyondaki sıra ekranlarından takip edilmelidir.
Ayrıca;
1 yıl içinde aynı plakanın randevusu 2 kere iptal edilirse 1 yıl içinde yeni bir randevu verilememektedir.
Randevu gününden önce randevu yeri ve zamanını değiştirmek mümkündür. Ancak bu işlem de 1 yıl içinde en fazla 2 kez yapılmakta, aynı plakaya 3. kez değişiklik ve veya yeni randevu imkanı tanınmamaktadır. Değişiklik ya da iptaller şu anda sadece çağrı merkezimizden yapılabilmektedir.
Bu kısıtlar rezervasyon sisteminin amaç dışı kötü kullanımını engellemek ve amaç dışı kullanımlar nedeni ile oluşabilecek rezervasyon kapasite ve hizmet problemlerinin önüne geçme amaçlıdır.
Randevunun gerçekleşeceği gün içinde iptal ya da değişiklik yapılamamaktadır.
Bir plaka için alınan randevu başka bir plaka ile değiştirilememektedir.
Muayene işlemlerine başlanabilmesi için, araç ruhsatınızın (trafik ve tescil belgeleri), geçerli bir trafik sigortanızın, LPG’li araçlar için bir aylık gaz sızdırmazlık test raporunuzun yanınızda olması, ayrıca vergi ve trafik cezası borcunuzun olmaması gerekmektedir. Araç trafik belgesinde muayene onayının yapılacağı boş alanın olması gerekmektedir. Bu evraklarda eksiklik olması durumunda, aracınızın muayene işlemleri başlatılamaz ve randevunuz iptal olur.

0 yorum:

Yorum Gönder

Labels